joi, 22 octombrie 2015

Se pare ca cei mai incapabili conducatori din regiunea de Nord-Vest a Romaniei sunt in Maramures

Potrivit unei stiri difuzate pe DIGI24, singurul judet din regiunea de Nord-Vest care nu este capabil sa traga din fondurile europene alocate pentru modernizarea aeroporturilor este judetul Maramures.

Aeroporturile din Oradea si Satu Mare se modernizeaza. La Oradea pista de aterizare si decolare este aproape gata, iar la Satu Mare lucrarile sunt în plina desfasurare. La Baia Mare lucrarile nu au inceput deoarece licitatia a fost contestata de firma Strabagh.
Cel mai bine stau oradenii, care se pregatesc sa inaugureze noua pista a Aeroportului pe 1 noiembrie. La Oradea, lucrarile au început în luna februarie si au costat 129 de milioane de lei.
Lucrarile la aeroportul din Satu Mare au început în aceasta vara si costa 66 de milioane de lei. Cu acesti bani este reabilitata pista, iar aerogara este extinsa pentru a putea deservi 200 de pasageri. Autoritatile din Satu Mare recunosc însa ca exista riscul ca lucrarile sa nu fie gata pâna la termenul limita de 31 decembrie pentru cheltuirea banilor europeni, dar vestea buna este ca lucrarile facute dupa termen vor fi platite din bugetul local.
In Maramures licitatia pentru executia lucrarilor a inceput atat de tarziu incat pentru a se incadra in termenul impus de UE in caietul de sarcini s-a trecut un termen de executie a lucrarilor de modernizare de 60 zile. La un asemenea caiet de sarcini in mod normal au aparut si contesatiile.

Dealtel performanta negativa a conducatorilor judetului Maramures nu mai socheaza pe nimeni. La o intalnire a oamenilor de afaceri legata de fondurile europene, ce a avut loc la Baia Mare sambata 17 Octombrie 2015, dl. deputat Alexandru Nazare afirma ca judetul Maramures a consumat in perioada 2007-2013 doar 10% din fondurile europene alocate pentru regiunea de Nord Vest. Astfel maramuresul a ajuns "codasul regiunii de Nord-Vest" la capitolul fonduri europene..
Aceasta “performanta” este pusa de multa lume pe seama modului in care s-au implicat in elaborarea si implementarea de proiecte ultimii 2 presedinti ai CJ: Mircea Man si Zamfir Ciceu.

Vezi stirea video AICI

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu